Pokret Evropa sad za skraćene radne sedmice sa 40 na 35 časova

Srna
Foto: Ilustracija

PODGORIOCA - Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić najavio je da će programom “Evropa sad 2.0” ta stranka predložiti skraćenje punog radnog vremena sa 40 na 35 časova, odnosno na sedmočasovno radno vrijeme.

”Nakon sprovođenja programa žEvropa sad 1.0ž kojim je u Crnoj Gori vraćeno dostojanstvo radnika i duplirana minimalna zarada, žEvropom sad 2.0ž idemo korak dalje ka cilju unapređenja položaja radnika u Crnoj Gori”, naveo je Spajić.

On je naveo da u Crnoj Gori zaposleni imaju jednu od najdužih radnih sedmica u Evropi i to u prosjeku preko 42 časa, što je više u odnosu na prosjek zemalja EU za šest časova sedmično.

Prema njegovim riječima, zadovoljan i odmoran radnik je inovativniji, produktivniji i lojalniji što doprinosi povećanju profita poslodavaca, a veći profit poslodavaca doprinosi i većim prihodima države, te da će biti više vremena za porodicu, prijatelje i širu zajednicu.

“I ovaj program kada bude predstavljen u cjelosti, će imati pozitivan uticaj i na zaposlene i na poslodavce i na državu”, naveo je Spajić i svim radnicima u Crnoj Gori čestitao 1. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana