Pokrenuto pitanje legalizacije marihuane u Hrvatskoj

Agencije
Pokrenuto pitanje legalizacije marihuane u Hrvatskoj

Zagreb - Vječno pitanje legalizacije marihuane ponovo je pokrenuto i u Hrvatskoj, nakon što je predsjednik stranke Održivi razvoj Hrvatske (ORaH) Mirela Holi potvrdila da u toj stranci pripremaju politiku koja će se baviti ekonomskim potencijalom konoplje, što bi, kako je rekla, podrazumijevalo i legalizaciju marihuane.

Protivnici ove ideje, međutim, smatraju da bi to bio put do teških droga, kao i da to nije tema kojom bi u ovom trenutku trebalo da se bavi hrvatsko društvo.

Ideja o legalizaciji marihuane pobudila je veliku pažnju javnosti, iako Holi kaže da ne želi da se cijela priča previše pojednostavljuje i da se sve na kraju svede samo na taj segment politike, prenosi Tanjug.

- Mi u ORaH-u radimo na jednom kompleksnom prijedlogu za legalizaciju i liberalizaciju konoplje, ne samo indijske, nego i industrijske - rekla je Holijeva.

Uvjerena je, kaže, da ta kultura ima "izuzetno velik ekonomski potencijal za Hrvatsku".

- U svakom slučaju smo za liberalizaciju i legalizaciju indijske konoplje zbog toga što smatramo da prohibicija ne donosi željene rezultate u smislu smanjenja zavisnosti - navela je Holijeva, bivši SDP-ov poslanik u Saboru, dodavši da zabrane mogu biti kontraproduktivne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana