Pogledajte spot za kampanju "Budi e-Srbin" u Hrvatskoj: "Možeš se popisati da nitko ne dozna" VIDEO

G.S.
Pogledajte spot za kampanju "Budi e-Srbin" u Hrvatskoj: "Možeš se popisati da nitko ne dozna" VIDEO

ZAGREB - Srpsko narodno vijeće izbacilo je spot za medijsku kampanju "Ne budi samo Srbin, budi e-Srbin", kojom pozivaju svoje sunarodnjake u Hrvatskoj da se uključe u popis stanovništva na internetu.

Spot pokazuje muškarca prezimena Srbljanović kako spušta roletne i zamračuje stan, osluškuje komšije, stavlja masku te pali glasnu muziku prije nego otvori stranicu za online popisivanje stanovništva i upisuje da je po narodnosti Srbin.

Nakon što obavi popisivanje začuje zvono na vratima. Ispred ga dočeka komšija kojeg glumi Rene Bitorajac.

"Hej, Srbine, ajde molim te stišaj to malo, dijete mi spava", kaže mu Bitorajac.

"Ove godine na popisu stanovništva možeš se popisati onlajn i izjasniti se koje si narodnosti, a da niko to ne dozna", poručuju u spotu, piše Index.

U Hrvatskoj 13. septembra počinje dugo očekivani popis stanovništva. Na teren kreće osam hiljada popisivača i više od 1.100 kontrolora, a novost je i da oni koji odbiju popisivanje mogu biti kažnjeni kaznom od dvije do pet hiljada kuna.

I dok traju užurbane pripreme i edukacija popisivača, Srpsko narodno vijeće pokrenulo je medijsku kampanju "Ne budi samo Srbin, budi e-Srbin", kojom pozivaju svoje sunarodnjake da se uključe u popis na internetu.

"Ta inicijativa je važna jer su se u nju uključile sve relevantne srpske organizacije koje su željele pokrenuti jednu afirmativnu kampanju da se građani Hrvatske na predstojećem popisu izjasne onako kako to Ustav i garantira, dakle svoju nacionalnu i vjersku pripadnost", rekao je potpredsjednik Vlade Boris Milošević o kampanji "Budi e-Srbin".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana