Podrška oslobađanju novinara Tomislava Kežarovskog

Agencije
Podrška oslobađanju novinara Tomislava Kežarovskog

Skoplje - Makedonski novinari predali su poslanicima Sobranja 123 majice sa natpisom “Sloboda za Kežu” kao znak podrške oslobađanju novinara dnevnog lista “Nova Makedonija” Tomislava Kežarovskog, koji se treći mjesec nalazi u pritvoru zbog ovjavljivanja imena zaštićenog svjedoka 2008. godine.

Makedonsko Sobranje ima 123 poslanika, a iz Inicijativnog odbora pozvali su narodne poslanike e da se, bez obzira na političku pripadnost, solidarišu u borbi za oslobađanje Kežarovskog i da to dokažu već sutra - oblačenjem majica.

Majice su deponovane u arhivu Sobranja.

Sudija Vladimir Pančevski izjavio je da će se, imajući u vidu proteste koje su prethodnih dana organizovali novinari, kao i štrajk glađu Kežarovskog, pritvorenom novinaru suditi po hitnom postupku, te da će proces početi 9. avgusta.

U Skoplju se svakodnevno ispisuju grafiti sa porukom “Sloboda za Kežu”.

U oslobađanje novinara Kežarovskog uključili su se EU, OEBS, te makedonska i međunarodna udruženja, među kojima i Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Tomislav Kežarovski uhapšen je 28. maja pod optužbom da je otkrio identitet zaštićenog svjedoka u slučaju naručenog ubistva starca u selu Oreše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana