Podignute optužnice protiv četiri bivša člana vlade Hrvatske

Tanjug
Foto: Tportal

ZAGREB - Protiv četvorice bivših članova aktuelne vlade Andreje Plenkovića, među kojima je i Boris Milošević (SDS S), podignuta je optužnica, potvrđeno je hrvatskom portalu Indeks iz Županijskog suda u Zagrebu.

Osim Miloševića, koji je bio potpredsjednik u Plenkovićevoj vladi, optužnice su podignute protiv ministara Darka Horvata, Josipa Aladrovića i Josipa Tolušića.

Kako je potvrđeno, osim protiv bivših ministara, optužnica je podignuta i protiv još četiri osobe: Ane Mandac, Velimira Žunaca, Katice Mišković i Damira Juzbašića.

Horvata, koji je jedini u ovom slučaju bio 10 dana u istražnom zatvoru, Uskok sumnjiči da je 2018. kao ministar privrede, zajedno s pomoćnicom Mandac, a na podsticanje suosumnjičenih dodijelio 2,6 miliona kuna bespovratnih sredstava privrednim subjektima za koje je bio i lično zainteresovan.

Iz slučaja Horvat proizašao je i slučaj protiv bivšeg ministra Aladrovića koji se tereti za pogodovanje prilikom dva zapošljavanja 2018. i 2019. dok je bio direktor Hrvatskog zavoda za penzijsko osiguranje.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana