Podgoričanin uhapšen sa 52 kilograma kokaina

Agencije
Podgoričanin uhapšen sa 52 kilograma kokaina

Podgorica - Podgoričanin Marko Pepđonović /36/ uhapšen je u italijanskom gradu Sirakuza na Siciliji zbog sumnje da je prošvercovao 52 kilograma kokaina i oko 12 kilograma eksploziva C4.

On je uhapšen kada je manjom jahtom uplovio u luku Sirakuza. Italijanska policija imala je dojavu da se na jahti nalazi izvjesna količina narkotika i eksploziva, a Pepđonović je uhapšen nakon rutinskog pretresa.

Lokalni radio javio je da tamošnja policija sumnja da je Pepđonović član italijanskog mafijaškog klana Đenoveze di Baronizi.

Pretpostavlja se i da je učestvovao u švercu eksploziva i oružja iz Italije u Egipat, a privođen je ranije zbog optužbi da je dio krijumčarskog lanca koji se koristio za šverc eksploziva, razotkrivenog u akciji "Vićere".

Pepđonović godinama živi u Italiji, gdje je hapšen zbog šverca narkotika i oružja i ranije, ali su mu zatvorske kazne promijenjene u uslovne i novčane.

Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da Marko Pepđonović nema kriminalni dosije u Podgorici, te da se protiv njega ne vodi nikakav krivični postupak. Nema ga ni u evidenciji osuđivanih lica, a dok je živio u Podgorici boravište mu je bilo u Malesiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana