Podgorica: Privedeno deset lica zbog narušavanja javnog reda

Agencije
Podgorica: Privedeno deset lica zbog narušavanja javnog reda

Podgorica - Službenici Uprave policije Crne Gore priveli su deset lica zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, od kojih je devet lišeno slobode, dok je jednom licu koje je maloljetno uručen prekršajni nalog.

Osim ovih lica, nakon konsultacija sa tužilaštvom, poslanici Andrija Mandić i Slaven Radunović su, shodno kvalifikaciji djela od nadležnog tužioca, u zakonskom roku privedeni tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, saopšteno je iz Uprave policije.


U sinoćnjim napadima na policijske službenike povrede je zadobilo 29 policijskih službenika od kojih je jedan zadobio teške tjelesne povrede. Medicinsku pomoć u zdravstvenim ustanovama zatražilo je 26 građana, navodi se u saopštenju.

Lica koja su izazvala nasilje oštetila su 13 vozila Uprave policije.

Kamenovano je više objekata, među kojima i zgrada Ambasade Albanije na kojoj je oštećena fasadi, kao i prostorije Televizije "Pink M" na kojima su polomljena stakla.

Centru bezbjednosti Podgorica prijavljeno je da su stakla polomljena na ukupno 26 objekata u gradu.

Izvršeno je krivično djelo teške krađe u objektu zlatare "Majdanpek".

Službenici Uprave policije Crne Gore, nakon što su napadnuti na više pozicija tokom održavanja javnog okupljanja u organizaciji Demokratskog fronta /DF/ u Podgorici, preduzeli su mjere i radnje iz svoje nadležnosti i nakon sprečavanja eskalacije daljeg nasilja uspostavili su stabilan javni red i mir na gradskom području, saopšteno je iz Uprave.

Iz Uprave napominju da policija preduzima dalje mjere i radnje u vezi sa sinoćnjim događajima, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom.

Povrijeđeno 29 policajaca, opljačkana i zlatara

Na protestima opozicionog Demokrarskog fronta u centru Podgorice povređeno je 29 policajaca, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Ljekarsku pomoć je zbog suzavca zatražilo 26 građana, učesnika protesta.

Deset lica je privedeno zbog prekršaja po Zakonu o javom redu i miru, od kojih je devet lica lišeno slobode, dok je jednom maloljetniku izrečena prekršajna mjera.

Tužiocu su, nakon konsultacija sa njime, privedena i dva poslanika DF Andrija Mandić i Slaven Radunović, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo pozivanje na rušenje ustavnog poretka.

Lica koja su izazvala nasilje oštetila su 13 vozila Uprave policije, a kamenovano je i više objekata u Podgorici, među kojima i zgrada Ambasade Albanije.

Centru bezbjednosti Podgorica je, kako je saopšteno, prijavljeno da su stakla polomljena na ukupno 26 objekata u gradu. U Podgorici je jedna zlatara obijena i opljačkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana