Podgorica: Policija suzavcem rastjerala demonstrante VIDEO

Agencije
Podgorica: Policija suzavcem rastjerala demonstrante VIDEO

Podgorica - Demonstracije opozicije u centru Podgorice pretvorile su se u nerede oko 22 časa, kada su izbili sukobi demonstranata i policije, a ulice je ispunio suzavac.

Intervencija policije uslijedila je nakon što su okupljeni pokušali da uđu u zgradu skupštine, sa jedne strane su poletjele petarde, a sa druge suzavac i šok bombe.

Situacija je i dalje napeta, a haos na ulicama i dalje traje. Prema prvim informacijama, ima i povređenih. Policija je razbila centralni skup, a trg su "zauzeli" policijski hameri.

Kako javljaju reporter B92 sa lica mjesta, ulicama odjekuju "topovski udari", a količina suzavca je u prvih 20-ak minuta sukoba bila ogromna. Tanjug je izvestio da je bilo i pucnjave.

Prema posljednjim informacijama, sukoba je bilo na više mjesta u gradu i suzavac je bačen na više lokacija.

TV Vijesti prenose da je policija privela jednog od lidera protesta Andriju Mandića.

U ponoć će u Ministarstvu unutrašnjih poslova biti održana vanredna konferencija za medije, objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu Vlade Crne Gore.

Mediji navode da je suzavca bilo i kod štaba DPS-a i da se grupa građana nalazila zarobljena na mostu.

Na društvenim mrežama navode i da ima povređenih, a mogu se vidjeti i fotografije na kojima se vidi dim od suzavaca.

RTS prenosi da su demonstranti gađali skupštinu petardama uz uzvike "nema više čekanja", a na ulicama su i specijalne jedinice policije.

Vlada na svom zvaničnom Tviter nalogu piše da su "demonstranti brutalno napali policiju", kao i da su "demonstranti sprečeni u daljim napadima na policiju". Oni takođe ističu da ima povređenih policajaca, kao i da policijska akcija i dalje traje.

Na drugoj strani, iz redova demonstranata navode da je "policija brutalno intervenisala" ogromnim količinama suzavca i šok bombi i da je koristila silu, kao i da "Podgorica izgleda kao ratna zona".

Do nemira je došlo ubrzo nakon što su dodatno porasle tenzije, a lideri protesta rekli da "čekaju još deset minuta, posle čega neće moći kontrolišu situaciju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana