Podgorica: Hapšenja, suzavac, razbijeni izlozi...

Agencije
Podgorica: Hapšenja, suzavac, razbijeni izlozi...

Podgorica - Poslanik Demokratskog fronta /DF/ u Skupštini Crne Gore Nebojša Medojević i potpredsjednik parlamenta Branko Radulović lakše su povrijeđeni u sukobu policajaca i demonstranata večeras u Podgorici, nakon čega je policija bacila suzavac i dvije šok bombe na okupljene građane, prenose crnogorski mediji.

Specijalne policijske jedinice rastjerale su okupljene na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, jedan dio Ulicom slobode ka Trgu Republike, a drugi dio ka Sahat kuli preko mosta Braće Zlatičanin.

Više puta je dolazilo do sukoba i koškanja između demonstranata i policije.

U centru grada je trenutno mirno, a primjetne su jake policijske snage. Izlog butika "Opera" razbijen je kamenicama.

Među okupljenim građanima bili su poslanici DF-a Andrija Mandić, Koča Pavlović, Slaven Radunović i poslanik Mladen Bojanić, koji su predvodili kolonu demonstranta.

Neredi u Podgorici počeli su rano jutros kada je crnogorska policija uklonila binu i šatore sa bulevara Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta u Podgorici i prekinula mirne proteste DF-a.

U toj policijskoj akciji povrijeđeno je šest policajaca i privedeno 11 lica, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Mirni protesti su počeli 27. septembra sa zahtjevom za formiranje prelazne vlade koja će organizovati fer i demokratske izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana