Počeo uviđaj nakon velikog požara u osiječkoj firmi Drava International

Tanjug
Počeo uviđaj nakon velikog požara u osiječkoj firmi Drava International

OSIJEK- U osiječkoj fabrici za skladištenje i proizvodnju plastike Drava International, gdje je 4. oktobra izbio veliki požar, počeo je uviđaj, saopštila je danas Policijska uprava osječko-baranjska.

Uviđaj je počeo jutros i obavlja se u krugu fabrike, u osječkom prigradskom naselju Brijest, a njime rukovodi zamenik opštinskog državnog tužioca.

U timu učestvuju pripadnici Policijske uprave, vještaci zagrebačkog Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja ”Ivan Vučetić”, inspektori zaštite od požara i drugi stručnjaci, navodi se u policiskom saopštenju.

U Drava International su izrazili sumnju u mogućnost podmetanja požara, a vlasnik firme Zvonko Bede ta fabrika posluje prema zakonu, uz sve potrebne sertifikate.

U Upravi su takođe odbacili tvrdnje osječko-baranjskog župana Ivana Anušića da su imali uskladišteno znatno više od 20.000 tona plastike, za koliko je fabrika imala dozvou.

Zbog posljedica požara i velikih količina dima Osječko-baranjska županija proglasila je stanje velike nesreće i Vladi uputila zahtjev za proglašenje ekološke katastrofe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana