Počelo suđenje zagrebačkom bombašu: Blažević negira krivicu

Agencije
Počelo suđenje zagrebačkom bombašu: Blažević negira krivicu

Zagreb - Pred Opštinskim sudom u Zagrebu počelo je suđenje Vojislavu Blaževiću, optuženom za podmetanje dvije eksplozivne naprave početkom godine u ovom gradu, prenose agencije.

Tužilaštvo i odbrana danas iznose uvodne riječi, a Blažević se izjasnio da se ne osjeća krivim.

Za to krivično djelo prijeti mu do osam godina zatvora.

Blažević je na Opštinskom sudu u Zagrebu rekao da je iz medija čuo za prvu bombu koja je eksplodirala pred nadolazećim vozom 9. januara u noćnim časovima na željezničkoj pruzi u zapadnom dijelu grada.

Što se tiče druge, koja se dogodila dva dana kasnije na autobuskoj stanici kod Aleje Bolonje, Blažević je tvrdio da se tamo slučajno našao jer je čekao prijateljicu.

Utvrdio je da je našao postavljene bombe, te da je zato i povrijeđen, a od eksplozije mu je trajno oštećen sluh.

On je ispričao da ga je policija prisiljavala da prizna odgovornost zbog čega se odlučio na štrajk glađu koji je u međuvremenu prekinuo, pa je prošle sedmice iz zatvorske bolnice prebačen u zatvor Remetinec.

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo je 3. aprila optužnicu protiv Blaževića, koja ga tereti za podmetanje dvije eksplozivne naprave u Zagrebu.

Prema navodima optužnice, Blažević je 9. januara na željezničku prugu u Susedgradu postavio ručno izrađenu eksplozivnu napravu sa najmanje 1.200 grama TNT-a, koju je aktivirao teretni voz.

Blažević je optužen da je 11. januara na autobuskoj stanici u Aleji Bolonje postavio ručno izrađenu eksplozivnu napravu sa najmanje 200 grama eksploziva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana