Počelo glasanje za gradonačelnike sjeverne Kosovske Mitrovice i Podujeva

Srna
Počelo glasanje za gradonačelnike sjeverne Kosovske Mitrovice i Podujeva

KOSOVSKA MITROVICA - U sjevernoj Kosovskoj Mitrovici jutros je otvoreno svih 27 birališta na kojima će na vanrednim izborima građani birati gradonačelnika ove opštine sa većinskim srpskim stanovništvom.

Pravo glasa ima 23.313 birača koji će do 19 časova moći da glasaju za jednog od četiri kandidata - Milana Radojevića iz Srpske liste, Dušana Milunovića, nezavisnog kandidata, Fljorenta Azemija iz Demokratske patrije Kosova (PDK) i Erdena Atića iz radikalnog albanskog pokreta Samoopredjeljenje.

Biračka mjesta otvorena su jutros u sedam časova.

Iz Centralne izborne komisije su saopštili da je na terenu dovoljan broj pokretnih ekipa koje će od vrata do vrata obići sve birače koji se nalaze u izolaciji zbog zaraženosti virusom korona, kao i stara i iznemogla lica.

Iz Kosovske policijske službe su najavili da će sa dovoljnim brojem patrola pokriti sva biračka mjesta i da neće dozvoliti narušavanje javnog reda i mira tokom izbornog dana.

Poslije završteka glasanja izborni materijal će biti proslijeđen u Centralnu izbornu komisiju u Kosovo Polje gdje će biti izvršeno prebrojavanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana