Počela inauguracija predsjednika Crne Gore, evo ko sjedi u prvom redu

GS
Inauguracija
Foto: Vijesti | Inauguracija

PODGORICA - U Skupštini Crne Gore u Podgorici nešto iza podneva počela je svečana sjednica na kojoj će izabrani predsjednik Jakov Milatović preuzeti dužnost šefa crnogorske države.

Sjednicu je otvorila predsjednica Skupštine Danijela Đurović, koja je Milatovića sa suprugom sačekala ispred zgrade parlamenta. Sjednica je počela intoniranjem himne Crne Gore, piše Tanjug.

Svečanosti prisustvuje više od 200 zvanica među kojima su šefovi država zemalja Zapadnog Balkana - Srbije Aleksandar Vučić, članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i Željko Komšić, Hrvatske Zoran Milanović, Albanije Bajram Begaj, premijer Bugarske Galab Donev, predsjednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, kao i veliki broj nerezidentnih ambasadora i specijalni izaslanik SAD Gabrijel Eskobar.

Tu su i evropski zvaničnici Oliver Ropke, predsjednik Evropskog ekonomskog i socijalnog komiteta Evropske komisije, kao i specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič i Manuel Saracin.

Ceremoniji prisustvuju mnogi domaći političari, kao i  dosadašnji predsjednik Crne Gore i budući počasni bivši predsjednik Milo Đukanović, nekadašnji predsjednik Filip Vujanović i nekadašnji premijer Igor Luksić.

U plenarnoj sali crnogorskog parlamenta u prvom redu je  izabrani predsjednik Milatović sa suprugom, sa njegove lijeve strane je Milo Đukanovića, a sa desne strane supruga, Zoran Milanović, Aleksandar Vučić, Željka Cvijanović...

Na svečanu sjednicu nije došao gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković. Milatović je u drugom krugu predsjedničkih izbora ubjedljivo pobijedio višedecenijskog vladara Đukanovića. Milatović je treći predsjednik Crne Gore od obnove njene nezavisnosti,  21. maja 2006. godine, a prije njega su to bili Filip Vujanović i Đukanović.

U parlament su stigli novoizabrani predsjednik Jakov Milatović i njegova supruga Milena. Milatović se prije početka sjednice pozdravio, između ostalog, sa dosadašnjim predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, predjsednikom Hrvatske Milanovićem,  predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Nešto prije 12 časova stigli su i članovi Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i Željko Komšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana