Pobjegli članovi Dreničke grupe

Tanjug
Pobjegli članovi Dreničke grupe

Priština - Trojica pritvorenika "Dreničke grupe" pobjegla su danas iz Kliničkog univerzitetskog centra Kosova u Prištini, gdje su bili na liječenju.

Pobjegli su Sami Ljustaku, Ismet Hadžaj i Sahit Jašari, koji su kao članovi "Dreničke grupe" optuženi za ratne zločine, potvrdio je danas vršilac dužnosti komesara Kosovske korektivne službe Šemsi Hajrizi.

Od petnaestorice optuženih iz "Dreničke grupe" njih sedmorica pritvoreni su od 31. maja prošle godine.

Pripadnici "Dreničke grupe" su optuženi za ratne zločine nad civilnim stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u navodnom centru pritvora Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) u selu Likovce tokom 1998.

Osnovni sud u Mitrovici je u ponedjeljak odlučio da se pripadnici takozvane "Dreničke grupe" prebace u zatvor u sjevernom dijelu Mitrovice.

Nakon potvrde da su iz Kliničkog bolničkog centra u Prištini pobjegli osumnjičeni za ratne zločine iz takozvane Dreničke grupe OVK, Sami Ljuštaku, Sahid Jašari i Ismet Hadža, sud je izdao nalog za njihovo hapšenje.

Nalog za hapšenje je predat svim policijskim jedinicama na Kosovu.

Policija Kosova je preduzela opsežne mjere i postavila kontrolne punktove na čitavoj teritoriji Kosova i na auto-putu koji vodi ka Albaniji.

U slučaju da ne budu uhapšeni na teritoriji Kosova, onda će za njima biti raspisana međunarodna poternica, javljaju mediji u Prištini.

Pripadnici Dreničke grupe su optuženi za krivična djela ratnog zločina nad civilnim stanovništvom, uključujući torturu, zlostavljanje i ubistva za koja se pretpostavlja da su izvršena u navodnom centru pritvora OVK u selu Likovce tokom 1998.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana