Pobjedu u Tuzima slavili u uz zastave "velike Albanije“ i UČK

Tanjug
Pobjedu u Tuzima slavili u uz zastave "velike Albanije“ i UČK

PODGORICA - Koalicija Albanski forum izbornu pobjedu u Tuzima proslavila zastavama "velike Albanije" i tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (UČK).

Podgoričke „Vijesti“ pišu da su članovi i simpatizeri Albanskog foruma pobedu na lokalnim izborima u Tuzima osim zastavama "velike Albanije" proslavili i zastavama Albanije, SAD i Crne Gore.

Na snimcima objavljenim na društvenim mrežama i pojedinim albanskim TV kanalima, vidi se da se na slavlju u jednom restoranu u Tuzimima vijorila se i zastava tzv. Oslobodilačke vojske Kosova. Albanski forum čini koalicija Albanske alternative, Demokratskog saveza Albanaca, Nacionalne albanske unije i Demokratskog saveza u Crnoj Gori.

Prema preliminarnim rezultatima, koalicija ne čelu sa aktuelnim predsjednikom Opštine Tuzi i prvim čovjekom Albanske alternative Nikom Đeljošajem, dobila je 4.282 glasa, odnosno 51,83 odsto, pet odsto više nego 2019.

Na prethodnim izborima osvojili su 3.682 glasa, a juče oko 600 više.

Koalicija koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD), Demokratska unija Albanaca (DUA) - “Pravim putem”, osvojila je 12 mandata. Demokratska Crna Gora osvojila je jedan mandat, kao i Socijaldemokratska partija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana