"Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo" nastala je u Splitu

GS
"Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo" nastala je u Splitu

SPLIT - Grupa Bijelo dugme održala je koncert u Splitu, a zbog otpjevane pjesme Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo, članovi Udruženja zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara traže da se Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Menadžer grupe, Adis Gojak, prokomentarisao je situaciju:

- U pjesmi nema ništa uvredljivo da bi nekoga povrijedilo. Cijeli dizajn koji prati njeno izvođenje za našu turneju radila je kuća iz Zagreba. Možda nekome smetaju simboli Jugoslavije. Ta pjesma se pjeva svuda u Hrvatskoj.
Izveli smo je prije nekoliko dana u Puli. U Splitu su je svi pjevali, bilo je 15.000 ljudi. Alenova supruga je iz Hrvatske, a i otac Gorana Bregovića, koji je autor ove sporne pjesme. Ona je i nastala u Splitu, a Goran ju je napisao u stanu svog oca, rekao je Gojak za Kurir. Islamović je, inače, hrvatski državljanin, navode, piše Indeks.hr.

Udruženje branitelja poslalo je prijavu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske.

Podsjetimo, članovi Udruženja zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara prijavili su organizatore i odgovorne osobe Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. Kao razlog navode promovisanje osuđene komunističke ideologije i njenih simbola te propale tvorevine čije su politike odgovorne za stravične zločine počinjene tokom srpsko-crnogorske agresije na Hrvatsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana