Plenković: Godina na izmaku bila je puna izazova

Tanjug
Foto: Agencije

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković ocijenio je danas da je godina na izmaku bila izazovna, sa puno važnih događaja, od ugovora o nabavci borbenih aviona do ukidanja viza za SAD.

Premijer je u otvorenom delu sednice vlade govorio o jučerašnjem boravku članova svog kabineta na zemljotresu ugroženom području Banije. "Donijeli smo niz odluka kojima smo olakšali život svojim sugrađanima, obezbjedili smo alternativni smještaj u kontejnerima i kućicama, tu smo napravili ogroman i brz iskorak", ocjenio je premijer i istakao da je "vlada potpuno stala iza Banije", prenijeli su hrvatski mediji.

Vlada je, kaže premijer, učinila sve što je u njenoj moći da olakša život ljudima na zemljotresu ugroženom području, gde je još oko 5.600 osoba smešteno u alternativnim smeštajima. Dodao je da je vlada za potrebe tog područja izdvojila više od milijardu kuna. "Zato smo za danas pripremili program mera koji se odnosi na demografsku i ekonomsku revitalizaciju Banije i cele županije vredan 15 milijardi kuna", rekao je Plenković i istakao da nema iluzija ili lažnih obećanja da se proces obnove može dovršiti u ekstremno kratkom roku.

To nisu teze koje su ispravne, to su teze koje dovode u zabludu, kaže Plenković i dodaje da je vlada spremna da radi 24 sata na dan, ali da ovakvi procesi zahtevaju i pripremu i vrijeme i odgovarajući angažman.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana