Plenković poručio mladima da odrastaju u boljim uslovima nego što je on

Tanjug
Plenković poručio mladima da odrastaju u boljim uslovima nego što je on

ZAGREB- Hrvatski premijer Andrej Plenković poručio je danas da mladi danas u Hrvatskoj imaju 'nebrojeno puta' veće šanse, slobodu kretanja i obrazovne mogućnosti nego što je to bilo prije.

Plenković je na otvaranju Treće godišnje konferencije Savjeta mladih u Hrvatskoj, najavio povećanje studentskih prinadležnosti.

"Vaše šanse, mogućnosti, vaša sloboda kretanja, obrazovne mogućnosti u drugim članicama EU su nebrojeno puta veće, vaše šanse da se ukopčate u trend četvrte industrijske revolucije puno su snažnije nego što je to bilo pre", rekao je Plenković u saboru i uporedio odrastanje današnje generacije sa vremenom u kojem je on odrastao.

Govoreći o uspjesima svoje vlade, rekao je da se ništa nije dogodilo slučajno, odnosno da se dogodilo, kako je kazao, "odvažnim, čvrstim, snažnim i finansijski voluminoznim mjerama", koje je preduzimala njegova vlada.

Rekao je i da Savjet za mlade treba kroz komunikaciju s državnim institucijama da postane centralna tačka definisanja politika mladih.

Potpredsjednik Sabora Željko Rajner pozvao je mlade da promišljaju o tome kome će na sledećim izborima dati svoj glas i aktivno se uključe u politiku.

"Ali ne zato što je to profitabilno i isplativo jer, već da bi imali mogućnost sami da akreiraju pravila po kojima će živeti i menjati šta je to što nije dobro", rekao je Rajner.

"Prije nego na idućim izborima date nekome svoj glas i odlučite da se priključite nekoj političkoj opciji, uzmite  vremena, istražujte i proveravajte, analizirajte programe i postignuća", rekao je Rajner.

On je mlade pozvao i da istraž eko je od poslanika, od početka agresije na Ukrajinu dolazio u Sabor s ukrajinskim smbolima, kao i kako su ti isti glasali kada odlučivalo o obučavanju ukrajinskih vojnika.

A, kada dođu lokalni izbori, rekao je Rajner, pogledajte izborna obećanja i programe i šta je urađeno - da li je u Zagrebu pokošena trava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana