Plenković ponovo prozvao Milanovića

Tanjug
Plenković ponovo prozvao Milanovića

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovo je danas prozvao predsjednika države Zorana Milanovića, zbog, kako je kazao, “svjesnog i namjernog” nepoštovanja volje zakonodavca, odnosno zato što je van roka potpisao Zakon o izbornim jedinicama koji će morati ponovo u parlamentarnu proceduru.

-Ovo je štetan presedan. Reč je o namjeri - naveo je Plenković. Dodao je da će Zakon o izbornim jedinicima biti ponovo upućen u sabor.

-Time otklanjamo formalno-pravne nedostatke nastale postupcima predsjednika Republike koji nije poštovao volju zakonodavca i nije na vrijeme potpisao. Očito je da je on to učinio svjesno i namjerno bez obzira na ustavni rok od osam dana - rekao je Plenković na otvorenom dijelu sjednice Vlade.

Plenković je rekao da se ovako nešto prvi put dogodilo i da je, kada je Milanović bio premijer, njegova vlada tada oređivala da određeni zakon stupi na snagu određenog datuma. I svaki put, dodao je, tadašnji predsjednici Ivo Josipović i Kolinda Grabar-Kitarović poštovali su volju zakonodavca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana