Plenković odbio inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Berošu

Srna
Plenković odbio inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Berošu

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković danas je u parlamentu u cjelosti odbio opozicionu inicijativu za izglasavanje nepovjerenja ministru zdravlja Viliju Berošu.

Plenković je istakao da je pandemija u posljednjih 15 mjeseci najveća globalna kriza, koja je uticala na sve aspekte života - od zdravlja građana, preko društvenog života, BDP-a, radnih mjesta.

On je naveo da su se potpisnici ove inicijative mjesecima bavili ustavnim i pravnim osnovama rada Štaba civilne zaštite, prenose mediji.

“Prvo ste sporili pravni osnov, onda su neki govorili da je kovid karijes ili grip, onda su krenule inicijative slika iz bolnica, ima li dovoljno zaštitne opreme... Kasnije, naravno, inicijative o radu Štaba”, rekao je Plenković.

Pokretanje postupka za opoziv ministra podržali su svi opozicioni klubovi osim Hrvatskih suverenista, koji su najavili da će ipak glasati za opoziv Beroša.

Poslanik HDZ-a Željko Reiner prijedlog za izglasavanje nepovjerenja ministru zdravlja nazvao je politikantstvom.

“Nedostaje samo optužba da je Beroš lično zarazio šišmiše u Vuhanu virusom korona”, smatra Reiner.

Opozicija optužuje Beroša za nepoštovanje odluke Ustavnog suda, koji je Saboru naredio donošenje novog zakona o abortusu.

Osim toga, poslanici Mosta ističu da je Beroš, između ostalog, odgovoran za totalnu neorganizovanost sistema za naručivanje vakcinacije, te da nije sankcionisao nijednu imunizaciju političkih moćnika preko reda.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana