Plenković najavio popuštanje epidemioloških mjera od 15. februara

Srna
Foto: Arhiva

ZAGREB- Premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je danas popuštanje epidemioloških mjera od 15. februara.

Prema njegovim riječima, biće otvorene teretane i fitnes centri, kafićima će biti omogućena prodaja kafe za usput, djeci nastava u školama za strane jezike i radionicama, a radiće i kladionice, automat klubovi i kazina.

"Smatramo da je to primjereno u ovim okolnostima jer smo, zahvaljujući odgovornom ponašanju građana, mjerama došli u situaciju da možemo priuštiti ovakve vrste odluka od 15. februara", rekao je Plenković na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade Hrvatske.

On je dodao da će sutra detalje u pravnom smislu pojasniti Nacionalni štab civilne zaštite na konferenciji za medije.

Plenković je najavio i da će 1. marta biti vrijeme za sljedeću analizu učinka mjera, kada će se eventualno ići na novo popuštanje ili pooštravanje ako se uoči pogoršanje epidemiološke situacije.

On je poručio javnosti, naročito građanima starije životne dobi, da su "Fajzerove" "Modernine" i "Astra Zenekine" vakcine "100 odsto efikasne protiv smrtnih ishoda, situacija na respiratoru i težih simptoma".

Plenković je rekao da, prema informacijama koje ima hrvatska Vlada, nema prepreka da sugrađani stariji od 65 godina primaju vakcinu "Astra Zeneke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana