Plenković: Na Grčkoj odluka o transferu krivičnog postupka u Hrvatsku

Tanjug
Plenković: Na Grčkoj odluka o transferu krivičnog postupka u Hrvatsku

ATINA - Na grčkim vlastima je odluka o tome da li će ustupiti krivični postupak protiv hrvatskih navijača Hrvatskoj, ali Hrvatska je za to spremna, rekao je danas u Atini premijer Andrej Plenković.

-To zavisi od grčkih vlasti. U slučaju da grčke vlasti izraze interesovanje za ustupanje, mi smo za to spremni - rekao je Plenković novinarima nakon sastanka s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim, prenijela je agencija Hina.  Dodao je da su hrvatske vlasti "učinile sve" što su mogle u okviru svojih ovlašćenja.  Ministar pravosuđa Ivan Malenica rekao je hrvatskim novinarima da je Grčka zatražila podatke iz kvrivične evidencije za svih 102 hrvatskih državljana.  Malenica je rekao da se na bilateralnim sastancima s grčkim političarima nije razgovaralo o djelu hrvatskih navijača za koje se pretpostavlja da su došli u Grčku, ali nisu uhapšeni.

Na pitanje novinara zašto nema još službenih potjernica za njima, Malenica je rekao da je to pitanje za grčke vlasti i njihovo ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nakon što je 29-godišnji Mihalis Kacuris ubijen u sukobu navijača AEK-a i Dinama uoči kvalifikacione utakmice za Ligu prvaka, 102 člana ekstremne navijačke grupe hrvatskog kluba, Bed blu bojs, uhapšena su i u zatvorima čekaju završetak istrage.  Hrvatski premijer Andrej Plenković i ministri razgovarali su s grčkim kolegama o tom slučaju protekla dva dana u Atini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana