Plenković: Milanović je prošlost, Primorac je budućnost

Tanjug
Plenković: Milanović je prošlost, Primorac je budućnost

ZAGREB- Kandidat za predsjednika Hrvatske Dragan Primorac ima punu podršku HDZ-a, saopštio je danas predsjednik te stranke i premijer Andrej Plenković.

Plenković je to saopštio nakon sjednice Predsedništva, rekavši da je stranka odlučila da podrži kandidaturu za predsednika Hrvatske budući da je riječ o čoveku kojeg, kako je kazao, dobro poznajemo, koji je bio i član HDZ-a, ugledan je naučnik. 

"Smatramo da ima sve kvalifikacije da dobije većinsku podršku birača”, rekao je Plenković i dodao da su razgovori s Primorcem vođeni već duže vrijeme. 

Primorac je ranije danas zvanično objavio kandidaturu za predsednika Hrvatske na predstojećim izborima.

  “Postoje tri temeljne tačke oko kojih smo saglasni: prva je da će Primorac biti ne samo kandidat nego i predsednik, ima snažan pobjednički mentalitet i sportski duh pobjednika, biće PRH koji će poštovati Ustav i zalagaće se za vladavinu prava i sarađivati sa institucijama.

Potpuna suprotnost onom čemu je javnost svedočila prethodnih godina u ponašanju kršitelja Ustava, još uvijek aktualnog predsednika (Zorana) Milanovića”, naveo je Plenković, preneli su hrvatski mediji. 

Kao drugi tačku, Plenković je rekao da će Primorac pomoći Vladi RH u vođenju spoljne politike, a kao treće da Primorac biti predsjednik koji će vratiti istinski normalnost u kulturni dijalog u političkom i javnom diskursu.

Sve suprotno onom što je, kako je rekao, doneo Milanović. 

Plenković tvrdi da je Primorac najbolji kandidat. “Sušta je suprotnost kršitelju Ustava koji je prošlost za Hrvatsku, a Primorac je budućnost”. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana