Borelj stigao u Skoplje

Srna
Borelj stigao u Skoplje

SKOPLjE - Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbjednosnu politiku Žozep Borelj stigao je u Skoplje na početku svoje posjete zapadnom Balkanu tokom koje će boraviti u Sjevernoj Makedoniji, Albaniji i BiH.


“U potpunosti smo posvećeni podršci demokratskom, prosperitetnom i bezbjednom regionu zapadnog Balkana. Stojimo jedni pored drugih. Vaša budućnost je i naša budućnost”, poručio je Borelj na “Tviteru”.

Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je večeras na “Tviteru” da je razgovarao telefonom sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom i naglasio da je tokom razgovora izrazio zabrinutost zbog pada vojne letjelice u Zagrebu.

“Prioritet je pojačati razmjenu informacija među članicama Evropske unije i NATO-a za sprečavanje incidenata”, naveo je Plenković.

Hrvatski premijer je dodao da se, uoči Boreljove posjete BiH, zauzeo za dodatne napore o postizanju dogovora o Izbornom zakonu u BiH.

Borelj će u BiH boraviti u srijedu, 16. marta.

Borelj će u Sarajevu prvo posjetiti “operaciju Eufora Altea”, a potom će se sastati sa predstavnicima vlasti na nivou BiH, predstavnicima opozicije i civilnog društva, najavljeno je juče iz Delegacije EU u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana