Plenković dobio odobrenje za novu vladu: Milanović mu pružio ruku, on njemu lakat

Srna
Plenković dobio odobrenje za novu vladu: Milanović mu pružio ruku, on njemu lakat

ZAGREB - Premijer Hrvatske Andrej Plenković sastao se s predsjednikom ove države Zoranom Milanovićem na Pantovčaku koji mu je uručio Odluku o dodjeli mandata za sastavljanje nove hrvatske vlade.

 “Bit će manje ministarstava, šesnaest. Imat ćemo četiri potpredsjednika Vlade: Božinović i Marić, Medved i Milošević. Resori: unutrašnji poslovi, branitelji, finansije, odbrana, poljoprivreda, regionalni razvoj, fondovi EU, Vanjski i EU poslovi, more i promet, spojit ćemo pravosuđe i upravu, ostaje ministarstvo zdravstva, ministarstvo kulture će dobiti u nazivu i medije. Imat ćemo ministarstvo turizma i sporta, ministarstvo nauke i obrazovanja ostaje kakvo jeste, te ministarstvo privrede i održivoga razvoja. Imat ćemo i dalje središnje državne urede, novo tijelo je središnji državni ured za demografiju i mlade”, poručio je Plenković ovom prilikom.

Sredinom iduće sedmice održaće se i konstituirajuća sjednica novog saziva Sabora, rekao je Plenković i dodao da će se zadnja sjednica ove Vlade održati u utorak.

Zanimljivo je da je Milanović Plenkoviću pružio ruku, ali je on nije prihvatio već je ponudio lakat zbog mjera zaštite od zaraze



 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana