Plastični pištolj na času, prijeteće poruke đacima i profesorima: Niz incidenata u školama u Skoplju

Agencije
Plastični pištolj na času, prijeteće poruke đacima i profesorima: Niz incidenata u školama u Skoplju

SKOPLjE - U Skoplju su proteklih dana zabilježena tri incidenta u školama, prenose makedonski mediji.

Policijski službenici su, po prijavi direktora škole, u petak priveli 16-godišnjaka - učenika zbog objavljivanja na društvenoj mreži prijetećih sadržaja upućenih profesoru, prenosi TV Telma. Iz MUP-a je saopšteno da je obaviješten javni tužilac i da će protiv lica biti podnijeta krivična prijava javnom tužilaštvu za krivično djelo ugrožavanje bezbednosti.

U drugom incidentu, policijski službenici su obavili službeni razgovor sa maloljetnikom jer je u školi u Skoplju na času izvadio plastični pištolj igračku i uperio ga u drugare i učiteljicu.

-U prostorijama osnovne škole u nasilju Čair u Skoplju policijski službenici su, u prisustvu roditelja, učiteljice, psihologa i direktora škole obavili službeni razgovor sa maloljetnikom - učenikom škole - po prethodnoj prijavi direktora škole da je izvadio plastični pištolj, igračku, i uperio ga u druge učenike, a zatim ga predao. Obaviješten je dežurni javni tužilac za maloljetnike - rečeno je iz policije.

U Srednjoj medicinskoj školi "Panče Karagojzov" na jednom od časova primijećena je lista imena, nakon čega je među učenicima vladala strepnja. MUP je naveo da su četiri srednjoškolke objavile prijeteće sadržaje na društvenim mrežama.

-5. maja 2023. godine policijski službenici u Skoplju obavili su službeni razgovor sa E. R. (18) i troje maloljetnih lica starosti 17 godina. Svi su učenici srednje škole u Skoplju, a reagovalo se po prijavi. Zaposleni u školi naveli su da su učenice na društvenoj mreži postavljale sadržaje u kojima se prijeti učeniku koji ide u istu školu i drugim osobama. Obaviješten je javni tužilac i preduzimaju se mjere za rasvjetljavanje slučaja - rekli su iz makedonske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana