Planiran atentat na Đukanovića 2007?

Agencije
Planiran atentat na Đukanovića 2007?

Podgorica - Specijalno državno tužilaštvo provjerava da li je postojao plan za ubistvo crnogorskog premijera Mila Đukanovića krajem 2007. godine.

Kako se sumnja, profesionalni ubica trebalo je da u terorističkom napadu izvrši atentat eksplozivom velike razorne moći, objavili su podgorički mediji.

Informacija o sumnji da je pripreman atentat na Đukanovića krajem 2007. i početkom 2008. godine dugo je skrivana od javnosti uprkos prijavi koju je crnogorskom tužilaštvu još prije nekoliko godina podnio bivši službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost Vasilije Mijović.

- Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo je istragu u vezi sa postojanjem sumnje da je izvršeno krivično djelo terorizam u pokušaju na štetu crnogorskog premijera Mila Đukanovića - potvrdio je specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Nakon skoro osam godina Katnić je izvadio predmet i lično počeo provjere Mijovića da je, navodno, bivši ministar policije Andrija Jovićević od njega lično tražio da za račun tadašnjih visokopozicioniranih srpskih političara organizuje likvidaciju Đukanovića.

Prema saznanjima medija, tužilac Katnić je nedavno razgovarao sa Mijovićem, koji je navodno opisao ko je sve posredno i neposredno učestvovao u planiranju terorističkog akta, kao i basnoslovnu sumu novca koja je trebalo da bude izdvojena za tu namjenu.

Bivši ministar unutrašnjih poslova Jovićević do sada nije saslušavan u Specijalnom državnom tužilaštvu niti se nalazi u Crnoj Gori.

Informaciju o navodnom saslušanju Jovićevića objavili su ranije pojedini mediji u Crnoj Gori uprkos, kako tvrdi Katnić, dostavljenom zvaničnom odgovoru da ta informacija nije tačna.

Funkcija u DF-u

Crnogorski mediji su nedavno objavili da je Andrija Jovićević najozbiljniji kandidat za mjesto novog lidera Demokratskog fronta, međutim, on se još nije javno izjasnio povodom toga. Mjesto predsjednika DF-a je upražnjeno nakon što je Miodrag Lekić u martu ove godine napustio tu političku grupaciju i formirao Demos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana