Piromanka iz Šibenika zaposlena u državnoj firmi, i ranije podmetala požare

Agencije
Piromanka iz Šibenika zaposlena u državnoj firmi, i ranije podmetala požare

Piromanka iz Šibenika (53), zaposlena je kao blagajnica u Hrvatskim autocestama (HAC) i ovo joj nije prvi put da podmeće požar, piše zagrebački Večernji list.

Piromanka koju policija sumnjiči da je podmetnula požar, koji je zahvatio površinu od oko 900 hektara na šibeničkom području, a koji su vatrogasci jedva ugasili, radnica je u HAC kao blagajnica.

Požar je gasilo oko 200 vatrogasaca, kanaderi i vazdusni traktori, a za vatrogasnu intervenciju potrošeno je oko pet miliona kuna.

Navodi se da je žena, koju je juče privela policija, piromanka i da je prije dvije godine podmetnula čak sedam požara.

Kompanija Hrvatske autoceste (HAC) potvrdila je da je njihova radnica na kriminalističkom istraživanju u policiji zbog izazivanja požara u Dubravi kod Šibenika, ali i da je zbog izazovanja požara bila hapšena i prije dvije godine.

Kako su naveli, protiv iste radnice je i 2017. godine vodjen krivični postupak u okviru kojeg je sprovedeno prihijatrijsko liječenje ambulantnog tipa, ali je nakon njega utvrđeno da je ona radno sposobna i da "nema opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", prenosi Hina.

Šibenska policija potvrdila je da je zbog izazivanja požara na šibenskom području uhapsila 53-godišnjakinju, a mediji su prenijeli da se radi o ženi koja je već hapšena zbog potpaljivanja požara kod Šibenika.

Ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Oleg Butković rekao je novinarima na Korčuli da je iznenađen i da "nema riječi da postoje ljudi koji to rade".

"U ovom trenutku tražim od uprave HAC-a, da kada ima pravne mogućnosti, postupe po zakonu", rekao je Butković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana