Piranski zaliv ujedinio Sloveniju

Agencije
Piranski zaliv ujedinio Sloveniju

Ljubljana - Da Slovenija mora i dalje insistirati na arbitraži za rješenje graničnog spora s Hrvatskom u vezi sa Piranskim zalivom i nakon što je Zagreb zbog kontaminacije tog procesa opozvao arbitražni sporazum, smatra 93 odsto Slovenaca, pokazala je anketa koju je za slovenačku televiziju provela agencija Ninamedia.

Sa druge strane, da Slovenija treba prihvatiti ponudu hrvatskog premijera Zorana Milanovića da se obostrano potraži alternativni put za rješenje granice smatra pet odsto ispitanika, dok ostali nisu znali dati odgovor.

Na pitanje ko je kriv za arbitražni skandal, 37 odsto od 700 ispitanika navelo je da u slovenačkoj politici niko za to ne treba preuzeti odgovornost. Svega jedan odsto smatra da bi zbog skandala trebao odstupiti premijer Miro Cerar, a 35 odsto misli da treba smijeniti ministra spoljnih poslova Karla Erjavca.

Anketa je rađena nakon što je Erjavec izbor drugog slovenačkog arbitra Ronija Abrahama proglasio svojim diplomatskim uspjehom i nakon što je Abraham dao ostavku, pa je popularnost Erjavca u očima birača znatno pala.

Najbolje rangirani političar i dalje je predsjednik države Borut Pahor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana