Petrov: Vrata HDZ-u ostaju otvorena

Srna
Petrov: Vrata HDZ-u ostaju otvorena

Zagreb - Lider Koalicije "Most" Božo Petrov rekao je danas da vrata koaliciji okupljenoj oko HDZ-a za učešće u tripartitnoj vladi Hrvatske ostaju otvorena.

Petrov je nakon sastanka sa predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem i predstavnicima koalicije "Hrvatska raste" rekao da su se poslanici "Mosta" u hrvatskom Saboru i članovi Nacionalnog vijeća danas saglasili ko će biti kandidat za premijera, ali da s time još ne žele izaći u javnost.


"Na sastanku smo donijeli odluku da zbog prava jednakosti, kao što smo dali dodatno vrijeme koaliciji žHrvatska rastež, nakon njihovog odgovora od Glavnog odbora SDP-a, isto tako damo dodatni rok od 24 sata i žDomoljubnoj koalicijiž jer se nadamo da će prihvatiti poziv", pojasnio je Petrov.

Čelnici koalicije "Hrvatska raste" nisu željeli davati nikakve izjave nakon što su izašli sa sastanka iz centrale "Mosta" u Zagrebu, prenose hrvatski mediji.

Milanović je u prolazu rekao novinarima da pričekaju do sutra, a nije želio ni da komentariše najnoviji obrt, odnosno "Mostov" poziv HDZ-u da su im vrata otvorena do sutra u 16.00 sati.

Nacionalno vijeće "Mosta" donijelo je danas jednoglasnu odluku kojom je poništilo jučerašnju odluku da dalje u pregovorima o sastavljanju vlade idu samo s SDP-ovom koalicijom, odnosno, kako je Petrov juče rekao, da je što se njih tiče, razgovor s koalicijom oko HDZ-a završen.

Novinare je o tom neočekivanom obrtu obavijestio član Nacionalnog vijeća "Mosta" Miro Bulj samo dvije minute prije nego što su na pregovore došli šefovi koalicije "Hrvatske raste" predvođeni Milanovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana