Petrinja: Muškarac preminuo nakon pada s krova

GS
Petrinja: Muškarac preminuo nakon pada s krova

PETRINjA - U Petrinji je danas, oko 10 sati, za vrijeme radova, s krova pao muškarac koji je od zadobijenih povreda preminuo, javila je PU Sisačko-moslavačka, prenosi HRT.

Radi se o 57-godišnjem A.C., bivšem specijalcu iz sela Mali Jadrč nedaleko Vrbovskog.

Jednoj porodici koja je stradala juče je donirao vlastitu kamp kućicu, a danas je pokušao pomoći pri sanaciji krova. To se, nažalost, pokazalo kobnim.

Zvao me jučer, pitao jesam li na području Petrinje da se nađemo. Rekoh mu da dolazim sredinom tjedna. To je zadnje što smo se čuli, ne mogu vjerovati", rekao je za Jutarnji njegov prijatelj.

Gradonačelnik Petrinje: Čovjek je izgubio život, nema riječi da umanjimo bol "Nemojte se neorganizirano penjati na krovove. Znam da je teško gledati svoju imovinu i muku, ali najteže je doći pred obitelj i reći da više nemaš najbližega. U toj pomoći možemo napraviti prestrašne štete, a s druge strane kad pogledamo da je čovjek izgubio život onda ne postoje riječi da umanjimo bol. I onda kako pred te ljude?", rekao je za HRT gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Dva vatrogasca su povrijeđena tokom saniranja objekata.

Dva vatrogasca povrijeđena su prilikom sanacije posljedica zemljotresa na zgradama na području Sisačko-moslavačke županije.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice su naveli da je do sada povrijeđeno šest vatrogasaca, koji rade na oštećenim objektima.

Angažovano je 488 vatrogasaca sa 122 vatrogasnih vozila, a raspoređeni su na na području Siska, Petrinje i Gline, te Majura kod Hrvatske Kostajnice.

Na području Zagreba do sada je obavljeno više od 500 intervencija koje su se odnosile na uklanjanje dimnjaka, sanacije krovova, uklanjanje oštećenih crepova i fasada.

Zbog rada u teškim uslovima, na oštećenim objektima i na velikoj visini, gdje stalno prijeti opasnost od urušavanja, u pomoć vatrogascima stiže i psiholog, prenose hrvatski mediji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana