Pejović: Saglasnost poslanika sa Spajićem, odluka na organima PES-a

Tanjug
Pejović: Saglasnost poslanika sa Spajićem, odluka na organima PES-a

PODGORICA - Generalni sekretar Pokreta "Evropa sad" Boris Pejović saopštio je da među poslanicima te partije postoji apsolutna saglasnost oko formiranja 44. vlade, te da će poštovati odluku organa PES-a.

Sastanak sa mandatarom i liderom PES Milojkom Spajićem trajao je četiri sata, a za danas je najavljeno održavanje Glavnog odbora.

-Oko toga nije bilo dileme, jedino su to mediji „malo podgrijali" - kazao je Pejović nakon sinoć održanog sastanka Kluba poslanika sa mandatarom Milojkom Spajićem, prenosi RTCG.

Pejović je istakao da su razgovarali o svemu što ih čeka.

Demantovao je neke medijske navode i saopštio da sastanku, iz opravdanih razloga, nije prisustvovala jedino poslanica Maida Gorčević.

Kako je i ranije najavljeno, danas će biti održana sjednica glavnog odbora.

Na mreži Iks (Tviter) kasno sinoć se oglasio i sam Spajić, rečima "jedinstveno grabimo ka Evropi sad 2, minimalne penzije 450 evra, (prosječne 600 evra), minimalne zarade 700 evra (prosečne 1.000 evra)". Uz to je objavio i fotografiju sa sastanka.

Spajić je kolege poslanike iz partije sinoć informisao kako će izgledati nova Vlada Crne Gore, ko će je činiti i koji će joj biti glavni prioriteti.

Na sastanak nisu bili pozvani predstavnici CIVIS-a i Ujedinjene Crne Gore, koji sa mandatarom pregovaraju odvojeno.

Kako prenosi RTCG, pri sadašnjem stanju, dio nove vlade mogli bi biti PES, Demokratska Crna Gora, stranke manje brojnih naroda i SNP Crne Gore. Još se ne zna da li i savez ZBCG može da bude dio nove vlasti.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović 10. avgusta predložio je Spajića za mandatara.

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) u četvrtak je saopštila da je prihvatila javno iznijetu ponudu mandatara za sastav nove Vlade Milojka Spajića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana