Pavićeviću određen pritvor

SRNA
Pavićeviću određen pritvor

PODGORICA - Osnivaču firme "Plejmejker" i predsjedniku Košarkaškog kluba "Mornar" iz Bara Đorđiju Pavićeviću, koji je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori, određen je pritvor do 72 časa.

Nakon pretresa prostorija privrednog društva "Plejmejker", osim Pavićevića, uhapšena su i dva službenika crnogorske Uprave prihoda i carina i jedan zaposleni u Pavićevićevoj firmi, a na teret im se stavlja stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja.

Odlukom Specijalnog državnom tužilaštva zadržavanje do 72 časa određeno je Pavićeviću i osumnjičenima Veljku Đuričiću, Ivani i Nikoli Kovačeviću, potvrđeno je iz tog tužilaštva.

"Specijalno policijsko odjeljenje će protiv osumnjičenih fizičkih lica podnijeti krivičnu prijavu, ali i protiv osumnjičenog pravnog lica `P.` i tri osumnjičena pravna lica, sa sjedištem u inostranstvu, jer i za njih postoje osnovi sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Advokat Zoran Piperović saopštio je da se Pavićeviću stavlja na teret da je organizovao kriminalnu grupu i da je izvršio krivično djelo krijumčarenje.

Prema ocjeni tužilaštva, bilo je upitno njegovo poslovanje sa tri inostrane firme od kojih su dvije sa Sejšela, a sporno je dopremanje tri tovara cigareta u Luku Bar.

Piperović je rekao da Pavićević nije priznao izvršenje krivičnih djela, osim da je Nikola Kovačević bio zaposlen kod njega do kraja radne karijere, da je Veljko Đuričić njegov rođak, dok Ivana Kovačević, koja radi na Carini, poznaje samo kao Baranin.

Policijski inspektori su izuzeli kompletnu dokumentaciju iz Pavićevićeve firme.

Ivana Kovačević već je optužena u slučaju protiv Miloša i Vesne Medenice, bivše predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana