Parlament Crne Gore opet usvojio Zakon o predsjedniku

Agencije
Foto: Printskrin

PODGORICA- Skupština Crne Gore ponovo je usvojila izmjene Zakona o predsjedniku kojima je predviđeno je da će se mandatarom za sastav vlade, ukoliko ga predsjednik države ne predloži, smatrati kandidat koji ima jasnu podršku većine poslanika.

Izmjene su predložili poslanici Demokratskog fronta /DF/, a usvojene su glasovima 41 poslanika parlamentarne većine, dok su tri bila protiv.

U sali za vrijeme glasanja nisu bili poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je Skupštini na ponovno odlučivanje izmjene Zakona koje su usvojene 2. novembra.

Poslanik DF-a Slaven Radunović predložio je da se usvoji odluka o razlozima hitnosti da se Zakon objavi u Službenom listu najkasnije dan nakon isteka roka u kojem je predsjednik dužan da donese ukaz o proglašenju.

Skupština je prihvatila taj prijedlog odluke.

Dnevni red četvrte sjednice drugog redovnog zasjedanja dopunjen je Prijedlogom za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav.

Tu dopunu dnevnog reda predložili su poslanici Slaven Radunović, Boris Bogdanović, Branko Radulović, Dragan Ivanović i Miloš Konatar.

Dnevni red dopunjen je sa 19 novih tačaka.

Nakon izglasavanja izmjena Zakona o predsjedniku, sjednica je za danas završena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana