Paravinji 40 godina zatvora

Srna
Paravinji 40 godina zatvora

Split – Županijski sud u Splitu osudio je Dragana Paravinju na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora u ponovljenom suđenju za pokušaj silovanja i teško ubistvo sedamnaestogodišnje Antonije Bilić iz Drniša.

Paravinji je za pokušaj silovanja i ubistvo utvrđena kazna od 35 godina zatvora, a jedinstvena kazna od 40 godina izrečena je sa ostalim već utvrđenim kaznama, javljaju hrvatski mediji.


Paravinja ima i dvije starije presude za pokušaj silovanja, a moraće da plati i 250.000 kuna sudskih troškova.

Paravinja je dosad u Šibeniku dvaput osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva i pokušaja silovanja, ali je presude ukidao Vrhovni sud.

Suđenje je prebačeno u Split jer u Šibeniku više nije bilo sudija koji nisu bili uključeni u ovaj slučaj.

Slučaj Antonije Bilić potresao je Hrvatsku, ali i javnost u regionu. Višemjesečna potraga za djevojkom koja je posljednji put viđena 7. juna 2011. dok je stopirala na mostu preko rijeke Čikole dok ulazi u Paravinjin kamion, nije dala rezultate. To je bila najopsežnija potraga ikad u Hrvatskoj tokom koje je čak isušeno i jedno jezero.

U Paravinjinom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale devojke. On je prvo istražiteljima u Republici Srpskoj, gdje je pobjegao, priznao, a potom porekao da je ubio devojku.

Posmrtni ostaci Antonije Bilić pronađeni su krajem novembra 2012. na smetljištu kamionskog parkirališta na području Josipdola kod Ogulina.

Paravinja je i u BiH i u Srbiji osuđen zbog pokušaja silovanja i silovanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana