Panika na letu iz Splita: Pilot nam je rekao da ćemo se srušiti u Jadransko more

jutarnji.hr
Panika na letu iz Splita: Pilot nam je rekao da ćemo se srušiti u Jadransko more

Tokom čarter leta Boeinga 737 francuske kompanije "Europe Airpost" koji je putovao iz Splita za Nant zavladala je neviđena panika zbog otkazivanja jednog od motora. Pilot je saopštio putnicima da će se survati u Jadransko more.

Putnici tvrde da im je pilot plačljivim glasom saopštio da je ostalo samo šest minuta do pada i naredio im da obuku zaštitne prsluke, piše Jutarnji list.

Turista Benadžamin Žirard koji je letio sa suprugom i kćerkama ispričao je da se incident dogodio još 23. avgusta, a da su preplašeni putnici vrištali i plakali na sav glas.

Na sreću, drama je okončana prinudnim slijetanjem na aerodrom u Veneciju.

"Neobične stvari počele su da se događaju nedugo nakon polijetanja. Pilot je najavio turbulencije, a putnici u zadnjem dijelu aviona počeli su da govore da je jedan motor otkazao".

Zatim je nastavio:

"Ubrzo nam je i pilot saopštio da je prinudno slijetanje jedino rješenje, a usput se našalio kako će to biti sjajna prilika da posjetimo Veneciju. Ali, nama nije bilo do šale. Rekao nam je da je moguće da će doći do eksplozije, ali da ne paničimo. Svi su bili prestravljeni, čak i kabinsko osoblje. Jednog je stjuarda uhvatila panika, drugi je problijedio".

Na sreću, poslije nekoliko minuta, avion je uspješno sletio na aerodrom Marko Polo u Veneciji.

U Europe Airpostu priznaju da je u avionu nastala panika, ali tvrde da sigurnost putnika nije bila ugrožena.

"Imali smo incident s motorom. Posada je otkrila problem i odlučila da sleti u Veneciju i o tome obavijestila putnike", navode u kompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana