Paljanke druge, a Derventa treća u finalu „Ritma Evrope“

GS
Paljanke druge, a Derventa treća u finalu „Ritma Evrope“

STRUMICA - Drugo mjesto na finalnom takmičenju Međunarodnog muzičkog festivala za djecu i mlade "Ritam Evrope", koji je danas održan u Strumici u Sjevernoj Makedoniji, osvojile su Anđela Ždrale, Sofija Kusmuk, Helena Ćosić, Tara Blagojević, Mihaela Kovačević, Lana Poljaković sa Pala.

Djevojke su kao nagradu dobile putovanje u Azerbejdžan, zemlju koju su predstavljale na takmičenju sa pjesmom "Kleopatra" Samire Efendi.

Učesnice su izjavile Srni da su u veliko finale došle bez ikakvih očekivanja jer su svoj san ostvarile već time što su u Gradišci osvojile prvo mjesto na festivalu "Ritam Evrope", tako da će opština Pale ove godine biti domaćin tog takmičenja.

"Srećne smo i ponosne što smo opet najbolji ambasadori naše opštine. Zahvaljujemo načelniku Pala Bošku Jugoviću koji nam je pružio podršku", rekle su mlade Paljanke.

Ekipa Dervente osvojila je treće mjesto na završnici festivala “Ritam Evrope”, te na taj način osvojila pravo da nastupi i u narednom ciklusu u istom sastavu, tako da je moguće da će Derventa imati više predstavnika u takmičenju.

Na ovogodišnjem dečijem festivalu “Ritam Evrope” Derventu su predstavljali Ivana Simić, Dajana Dujaković, te plesni par Marija Andrić i Benjamin Maličbegović, sa pjesmom „Secret combination“ grčke pjevačice Kalomere.

Osim predstavnika Republike Srpske, ekipa Dervente, Prnjavora, Prijedora, Gradiške i Pala, u Makediniji su nastupile i najbolje ekipe iz Srbije, Crne Gore i domaćina, odnosno ukupno 20 izvođača.

Žiri je odlučio da prvo mjesto pripadne ekipe Budve, koja će biti domaćin finala festivala naredne godine.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana