Palili vatromet pa umalo izazvali katastrofu

GS
Palili vatromet pa umalo izazvali katastrofu

PODGORICA – Veliki požar koji je zahvatio brdo Goricu, u Podgorici, lokalizovan je jutros oko jedan čas, a odgovorni za njegovo izazivanje su uhapšeni, prenose crnogorske Vijesti.

Požar je je izbio sinoć oko 21 čas,  nakon što su osobe, čiji identitet nije saopšten, zapalila vatromet u blizini borove šume na ovom brdu. Požar se brzo razbuktio i zahvatio brojna četinarska stabla na “plućima grada”.

Kritično je bilo kod stambenih zgrada u Atinskoj ulici, koja se nalazi blizu brda. 

Na terenu se nalazilo 20 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila, a u gašenju požara pomagali su i građani. 

Tokom gašenja požara lakše su povrijeđena dva muškarca.

Zamjenik gradonačelnici Podgorice Luka Rakčević, u objavi na svom Instagram profilu, saopštio je da je “prvi dio požara, koji je primijećen u 21 sat kod vršnog platoa Gorice, najvjerovatnije izazvan nesmotrenim paljenjem vatrometa”.

-A određena lica su tim povodom lišena slobode i predata tužilačkim organima. I taman kad smo uspjeli da odbranimo hrastovu šumu čiji zahvatanje bi imalo dalekosežne posljedice, izbio je i drugi požar, na nekih 300 metara udaljenosti od svih, tada aktivnih, žarišta, što, nažalost, ukazuje na novo podmetanje - rekao je Rakčević.

Naglasio je da će se istraga sprovesti u saradnji sa Upravom policije.

Zbog požara na brdu Gorica više gradskih i prigradskih naselja u Podgorici ostalo je bez struje, saopštio je sinoć Crnogorski elektrodistributivni sistem CEDIS. Snabdijevanje strujom uspostavljeno je jutros.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana