"Ovo više nije za policiju, nego za FBI": Istraga o padu aviona u Puli

GS
"Ovo više nije za policiju, nego za FBI": Istraga o padu aviona u Puli

Istraga o padu malog privatnog aviona, koji se srušio u petak prilikom polijetanja sa aerodroma u Puli prilikom čega je poginuo par iz Njemačke, je u toku.

Agencija za istraživanje nesreća u vazdušnom, pomorskom i željezničkom saobraćaju danas je objavila izvještaj o nesreći. U međuvremenu je utvrđeno da je registracija aviona zamijenjena i da se radi o drugom tipu aviona.

- Dana 31. marta 2023. godine oko 12.31 sati prema lokalnom vremenu, prijavljen je pad aviona tipa Flight Design CTSW, njemačkih registarskih oznaka DMVPP, na aerodromu u Puli. Avion je poletio sa aerodroma Pula prema slovenačkom aerodromu Portorož, ali je pao na udaljenosti od 50 metara od uzletno sletne staze u Puli. U letjelici su se nalazile dvije osobe koje su imale njemačko državljanstvo, a koje su smrtno stradale - navodi se u izvještaju.

Agencija za istraživanje nesreća je o ovom događaju obaviještena odmah od strane Aerodroma Pula, OKC-MUP i Hrvatske kontrole leta.

- Odmah po dojavi o događaju, istražioci avionskih nesreća Agencije izašli su na teren kako bi izvršili uviđaj. Dalja istraga je u toku - objavili su.

Prema nezvaničnim informacijama, zbog pogrešno registrovanog aviona u toku je velika istraga. Izvor dobro upućen u slučaj kaže da se radi o velikom iznenađenju jer nije moguće da se tako lako zamijene dva tipa aviona.

- Sad smo svi iznenađeni zbog toga. Ovo vam više nije za policiju, nego za FBI - rekao je taj izvor za Dnevnik.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana