Oštra reagovanja na Džaferijevo psovanje poslanika

Tanjug
Foto: Agencije

SKOPLjE- Audio snimak na kojem se čuje kako predsjednik makedonskog parlamenta Taljat Džaferi krajnje neprimjereno psuje, viče i vrijeđa poslanike, naišao je na oštru osudu javnosti, premijer Dimitar Kovačevski nije želio da ga komentariše, a iz najuticajnije opozicionog VMRO-DPMNE su saopštili da je prvi čovjek Sobranja "primjer privitimizma" i traže njegovu ostavku.

Skopski portal Slobodni pečat piše da je snimak napravljen na jučerašnjoj plenarnoj sjednici Sobranja.

Opozicija kaže da je ovakvo ponašanje predsjednika Skupštine skandalozno i da zbog toga treba da podnese ostavku.

"Talat Džaferi je primjer primitivizma i političar koji bi trebalo da bude prošlost. Ovo se više nikada ne smije ponoviti", saopšteno je iz VMRO-DPMNE nakon objavljivanja audio snimka.

Skopski mediji prenose, da je premijer Kovačevski tokom posjete Velesu na pitanje novinara o snimku rekao da ne može da komentariše.

Snimak je, kaže, čuo, ali se ne vidi ni ko ni sa kim razgovara, kao ni da li je zabilježen u parlamentu.

Kancelarija predsjednika parlamenta se još nije oglasila ovim povodom.

I poslanik Demokratske partije Srba u Sjevernoj Makedoniji Ivan Stoilkovski smatra da Džaferi, poslije ovog snimka, treba da podnese ostavku.

"Nema drugog poslije ovakvog primitivizma Talata Džaferija osim da podnese ostavku. Džaferi, sa svim svojim primitivizmom u parlamentu, nedostojan je da ga vodi i da bude poslanik... Za takav primitivizam, nasilje, vulgarnosti nema mjesta ni u jednom Sobranju, bar ne u makedonskom", rekao je Stoilkovski, preneo je portal Mak-pres s.

Stoilkovski kaže da za takav prostakluk nema opravdanja pa se postavlja pitanje da li ovako ponašanje Džaferija podržavaju koalicioni partneri aktuelne vlasti i da li će ovo primitivno ponašanje predsjednika parlamenta ostati bez osude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana