Ostojić: Obavještajna agencija odgovorila da Rusi ne finansiraju Milanovića

SRNA
Ostojić: Obavještajna agencija odgovorila da Rusi ne finansiraju Milanovića

ZAGREB - Predsjednik Odbora Hrvatskog sabora za unutrašnju politiku i nacionalnu bezbjednosti Ranko Ostojić rekao je da ga je Sigurnosno-obavještajna agencija /SOA/ obavijestila da Rusi ne finansiraju predizbornu kampanju predsjednika Zorana Milanovića.

Ostojić je rekao da je kao predsjednik Odbora juče zatražio od SOA da mu odgovori da li su tačne informacije da Rusi finansiraju kampanju Milanovića i da li je neko u protekle dvije godine prikupljao dokaze o tome da Rusi na bilo koji način finansiraju hrvatskog predsjednika.

"Izvjetaj je stigao i odgovor je negativan. SOA je dala kategorički negativan odgovor da niko ne finansira predsjednika", rekao je Ostojić novinarima u Zagrebu.

On je naveo da je dobio šta je tražio i da to više nije pitanje za njega, nego za one koji obavljaju odgovorne funkcije u državi da više ne šire lažne informacije.

Ostojić je rekao da se ne prikupljaju nikakvi dokazi da Milanovića finansiraju Rusi i da onaj ko o tome govorio ne govori istinu, aludirajući na izjavu kandidata HDZ-a za predsjednika Hrvatske Dragana Primorca.

On je dodao da dva potpredsjednika Vlade kažu da nema dokaza o ovom finansiranju, dok ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman govori sasvim suprotno.

"To je čisto ogovaranje, sramota za ovu zemlju, a da ne govorim o kršenju Ustava", rekao je Ostojić.

Na ovu Ostojićevu izjavu reagovao je hrvatski premijer i lider HDZ-a Andrej Plenković, koji je rekao da bi SOA trebalo da pitaju da provjeri da li su u HDZ-u veleizdajnici.

"Da li je SOA provjeravala da li smo mi briselski namjesnici i nacistička stranka? Neka drug Ostojić piše o tome SOA", rekao je Plenković novinarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana