Ostojić: Nije pitanje da li će u Hrvatskoj pasti krv, već kada!

Srna
Ostojić: Nije pitanje da li će u Hrvatskoj pasti krv, već kada!

Zagreb - Zastupnik SDP-a u Hrvatskom saboru upozorava na rast ekstremizma i fašističke skupove, te ocjenjuje da je samo pitanje vremena "kada će pasti krv", za šta će biti kriva sadašnja vlast u Hrvatskoj.

"Ne možemo čekati da neko bude ubijen da bi vlast reagovala. Daje se poruka /ekstremistima/: žIdite, radite šta god želitež", navodi Ostojić.


On optužuje hrvatsku vlast da "toleriše nasilnike i fašiste", koji imaju svoje televizijske emisije i portale, "a njihova riječ završava kao palica u nečijim rukama".

Ostojić je pobrojao samo neke od incidenata koji su se dogodili u posljednje vrijeme - od napada na "Super super", foto-montaže potpredsjednika Sabora Milanke Opačić sa navodnim "četničkim obilježjima", profašističkog okupljanja crnokošuljaša, napada na azilante i druge.

"Ministar inostranih poslova Davor Štir napravio je radikalan zaokret u spoljnoj politici na području ljudskih prava. Napravio je to bez znanja građana i narušio konsenzus koji je postao u Hrvatskoj o ljudskim pravima", kaže Ostojić, a prenose hrvatski mediji.

HDZ, "Most" i desnica pokušavaju da ukinu pravo žene da odlučuje o vlastitom tijelu, napominje Ostojić i poziva građane da podignu svoj glas i kažu u kakvoj državi žele da žive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana