Oslobođen vođa narko-klana Dragan Tošić

Agencije
Oslobođen vođa narko-klana Dragan Tošić

Ljubljana - Sud u Ljubljani proglasio je nevinim Dragana Tošića, osumnjičenog vođu međunarodne organizacije za krijumčarenje droge, i osudio četvoricu od 17 optuženih za pripadanje ovom narko-klanu, prenose agencije.

Sva četvorica optuženih, koji su smatrani običnim izvršiocima krminalne organizacije, osuđeni su na pojedinačne kazne od četiri do deset godina zatvora.

Sud smatra da je veći dio dokaza u Srbiji i Sloveniji prikupljen prisluškivanjem na nezakonit način, prenose slovenački mediji.

Tužilaštvo je zatražilo različite presude za optužene - 19 godina i deset mjeseci zatvora za Tošića, koji je uhapšen u okviru operacije “Balkanski ratnik”, 15 do 17 godina za njegove najbliže saradnike i dvije do pet godina za osumnjičene izvršioce ovog kartela.

Optužnica protiv narko-klana se većim dijelom zasnivala na svjedočenju otpadnika ove organizacije Frančeska Patrelija, koji je tvrdio da mu je jedan od optuženih prodao 450 kilograma kokaina od 2007. do 2008. godine.

Optužnica je podignuta u maju 2010. godine, nakon što je srpska policija u saradnji sa američkim kolegama u oktobru 2009. godine u Urugvaju zaplijenila 2.170 kilograma kokaina.

Poslije te akcije optužen je i najtraženiji narko-diler u Srbiji Darko Šarić, koji je u bjekstvu.

Suđenje je bilo jedno od najpraćenijih u slovenačkoj javnosti, a za godinu i po dana predstavljen je niz dokaza, većinom audio-snimaka dobijenih prisluškivanjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana