Oslobodilačka nacionalna armija napala policiju u Kumanovu?

Srna
Oslobodilačka nacionalna armija napala policiju u Kumanovu?

Skoplje - Oslobodilačka nacionalna armija preuzela je odgovornost za napad na makedonsku policiju u Kumanovu, piše prištinski “Bota sot”.

Ova grupa, koja se oglasila putem interneta, navodi da je napad na policiju “odgovor na višednevno uznemiravanje Albanaca u okolini Kumanova”.

Vjerodostojnost ove tvrdnje, za sada, nije moguće provjeriti.

Iz MUP-a Makedonije je potvrđeno da su u sukobu poginula tri policajaca, dok je više od 20 ljudi ranjeno.

“Napad u Kumanovu je izvela teroristička organizacija koja je došla iz jedne susjedne zemlje”, rekao je ranije danas portparol MUP-a Ivo Kotevski.

Makedonski mediji javljaju da policija evakuiše dio stanovništva kumanovskih naselja Diva i “Tode Mendol”.

Pretpostavlja se da policija namjerava da uđe u konačni obračun sa naoružanom grupom i da se zato provodi akcija evakuacije građana. Medili javljaju da  se čuju pucnji, širi se dim iz zapaljenih kuća, a helikopteri nadleću Makedoniju.

Naselje Diva, gdje se vode sukobi, gusto je naseljeno, sa uskim ulicama i zbijenim kućama.

Lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev pozvao je na prekid antivladinih protesta da bi svi doprinijeli rješavanju situacije u kojoj se našla Makedonija.

Policija razbija terorističku grupu

Portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski potvrdio je da je Ministarstvo unutrassnjih poslova jutros zapoccelo akciju na otkrivanju i razbijanju teroristiccke grupe cciji je cilj bio da organizuje napade na drzzavne institucije.

Vajgl : Makedonija na prekretnici

Stalni izvjestilac Evropskog parlamenta za Makedoniju Ivo Vajgl kazao je danas da sukobi makedonske policije sa naoruzzanim grupama u Tetovu predstavlaju prekretnicu i da bi njihova eskalacija ugrozila, ne samo stabilnost te drzzave, nego i regiona.

“Danassnjim krvavim sukobima u Kumanovu i ljudskim zzrtvama, politiccka kriza u Makedoniji dostigla je po svemu sudechi presudnu taccku za buduchnost zemlje koja vech deset godina cceka na otvaranje pregovaracckih poglavljaza pristupanje EU”, upozorio je Vajgl u saopsstenju za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana