Osječki odbornik proziva Glavaša i njegovog sina zbog prijetnji

Agencije
Osječki odbornik proziva Glavaša i njegovog sina zbog prijetnji

Osijek - Osječki gradski odbornik Hrvatskih laburista Jaroslav Pecnik proslijedio je danas kolegama dopis u kojem upozorava na kršenje Deklaracije o poštovanju i zaštiti dostojanstva građana Osijeka, prozivajući Branimira Glavaša za prijetnje i zastrašivanja svjedoka, koji su svjedočili u postupku protiv njega za ratni zločin.

Pecnik se na sjednici Gradskog vijeća obratio članovima HDSSB, stranke koju je Glavaš osnovao, a koja je i inicirala usvajanje ove deklaracije.

Kao primjere kršenja tog dokumenta naveo je prijetnje i zastrašivanja upućene svjedocima u sudskom procesu, koji se protiv Glavaša vodio za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991. godine.

On je podsjetio da je Glavaš te prijetnje i zastrašivanja objavio na svojoj Facebook stranici, koju uređuje njegov sin Filip, gradski odbornik iz HDSSB.

Pecnik je kao primjer naveo i uvrede koje je na toj stranici Glavaš nedavno uputio i saborskom zastupniku SDSS Miloradu Pupovcu.

Kršenje Deklaracije je, navodi dalje Pecnik, i nedavni doček Glavaša na osječkom Trgu slobode, sa kojeg je Glavaš, kako je ocijenio, uputio "opasne prijetnje koje prizivaju obračune", prenosi agencija Hina.

On takođe upozorava da je riječ o "puzećoj fašizaciji sredine i društva u cjelini", a da na takvu opasnu verbalnu agresiju u Hrvatskoj gotovo niko ne reaguje.

Pecniku je odgovorio Filip Glavaš, koji je dopis nazvao pamfletom u kojem ga, tvrdi, lažno optužuje za nešto za šta nije odgovoran.

Najavio je i da će ga tužiti za klevetu, kao i da će Pecnik svoj problem s Branimirom Glavašem moći uskoro da riješi u Gradskoj skupštini, u kojoj će se on uskoro pojaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana