Oružje preko Balkana švercovano za Hamas

Dnevnik
Oružje preko Balkana švercovano za Hamas

Skoplje - Oružje iz Makedonije i sa područja Kosova preko Hrvatske i Italije prodaje se palestinskom Hamasu, piše skopski „Dnevnik”, pozivajući se na izvještaje izraelskih medija.

Ove informacije su medijima u Izraelu prenijeli neimenovani obavještajni izvori, nakon pljenidbe dva kontejnera sa oružjem koji su trebalo da budu utovareni na jedan egipatski brod.

Riječ je o elektronskim uređajima za navođenje raketa, kao i o teškom naoružanju – raketnim bacačima, snajperskim puškama, mitraljezima i velikoj količinu municije i eksploziva.

Oružje je otkriveno prije dvije sedmice u lucu u Napulju, pošto je italijanska policija od izraelskih službi dobila dojavu o sumnjivom teretu.

Iz makedonskog MUP-a saopšteno je da je Makedonija aktivni učesnik u globalnoj borbi protiv terorizma i potpisnik svih međunarodnih konvencija kojima se reguliše ova problematika.

- Ukoliko neka strana služba zatraži od nas pomoć ili angažovanje, mi ćemo pomoći. Konkretno, sa izraelskim službama možemo reći da imamo odličnu saradnju - rečeno je “Dnevniku” u MUP-u.

Hamas je palestinska islamska organizacija, povezana sa Muslimanskim bratstvom čiji je proklamovani cilj uništenje Izraela i uspostavljanje islamske teokratije.

SAD, EU i dosta drugih zemalja smatraju je terorističkom organizacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana