Orlovi slijeću u Po

Agencije
Orlovi slijeću u Po

Trst - Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je iz Trsta u francuski grad Po, gdje je očekuje drugi kontrolni turnir uoči Svjetskog prvenstva u Španiji.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića učestvovaće od 8. do 10. avgusta na turniru na kojem će im rivali, pored domaće reprezentacije, biti i Grčka i Hrvatska.

Po povratku iz Francuske "orlove" očekuje turnir Ačibadem dijamantske lige u beogradskoj "Kombank areni" 16. i 17. avgusta. Na turniru će, pored košarkaške reprezentacije Srbije, igrati i selekcije Turske, Portorika i Argentine.

Prvog dana, od 18 časova, sastaće se Turska i Portoriko, a od 20.30 Srbija i Argentina. Poražene ekipe sljedećeg dana odmjeriće snage od 18 časova, dok je finale zakazano za 20.30. Ovi turniri poslužiće izabranicima Aleksandra Đorđevića za pripremu za Svjetsko prvenstvo u Španiji od 31. avgusta do 14. septembra, na kojem će Srbija igrati u grupi A sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

Iz Košarkaškog saveza Srbije saopšteno je da povreda Miloša Teodosića koju je zadobio na meču sa Italijom nije teže prirode. Teodosić je zbog te povrede morao da napusti teren tri minuta prije kraja utakmice, a poslije pregleda u Trstu ustanovljeno je da povreda članka srpskog plejmejkera zahtijeva mirovanje od nekoliko dana. Organizator igre ostaće sa ekipom i očekuje se da će, uz terapije i tretmane medicinskog tima reprezentacije Srbije, uskoro moći da se vrati treninzima i pripremnim utakmicama.

Potvrda da Teodosićeva povreda nije teže prirode je odlična vijest za selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića, koji u narednih nekoliko nedelja neće moći da računa na Nemanju Nedovića. Mladi plejmejker se takođe povrijedio na turniru u Trstu i moraće da pauzira barem tri sedmice zbog stres frakture stopala. Đorđević je prije turnira u Trstu sa spiska reprezentacije precrtao Ognjena Kuzmića, Dejana Kravića, Nemanju Dangubića i Vladimira Lučića. Srpski košarkaši se trenutno spremaju za Svjetsko prvenstvo u Španiji, od 31. avgusta do 14. septembra. (Agencije)

Nedović na pregledima

Povrijeđeni bek Srbije Nemanja Nedović moraće na dodatne preglede, rekao je doktor reprezentacije Dragan Radovanović. Nedović je povrijedio stopalo na prijateljskoj utakmici protiv BiH, a doktor Radovanović je rekao da snimanje magnetnom rezonancom nije moglo da donese definitivnu dijagnozu.

- Snimanje magnetnom rezonancom nije moglo da donese definitivnu dijagnozu Nedovićeve povrede. Zbog toga ćemo u narednih nekoliko dana obaviti dodatne preglede i snimanja, posle čega ćemo moći da damo konačnu procenu - rekao je Radovanović.

Turnir u Pou

8. avgust:

Srbija - Grčka (18 časova)

Francuska - Hrvatska (20.30)

9. avgust

Srbija - Hrvatska (16.30)

Francuska - Grčka (19)

10. avgust

Grčka - Hrvatska (18)

Francuska - Srbija (20.30)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana