Organizatoru crnogorskog Prajda prijete smrću!

Telegraf.rs
Organizatoru crnogorskog Prajda prijete smrću!

Podgorica - Organizator prve Parade ponosa u Crnoj Gori – predsjednik LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević – dobio je niz prijetećih poruka, zbog čega je zatražio od policije da se uradi procjena ugroženosti njegove bezbjednosti, prenosi “Telegraf.rs”.

Cimbaljević je kazao da je na dan i poslije održavanja gej povorke u Budvi preko društvene mreže “Fejsbuk” primio oko 100 prijetećih poruka, među kojima ima i onih u kojima mu se prijeti smrću.

- Više od 20 poruka koje sam primio preko “Fejsbuka” su ozbiljne prijetnje. Preostale dobijene poruke okarakterisao bih kao loše komentare. Sve sam, naravno, prijavio policiji – rekao je Cimbaljević.

On je dodao da mu nije svejedno zbog ozbiljnih prijetnji koje su mu posljednjih dana upućene.

- Postoji izvjestan strah, što je prirodno, jer među primljenim porukama ima i onih u kojima mi prijete smrću – kazao je Cimbaljević.

Prva gej povorka u Crnoj Gori, u kojoj je učestvovalo oko 40 osoba, završila se neslavnim bilansom – žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije, što je rezultovalo privođenjima, povredama i, na kraju, evakuacijom brodovima učesnika parade.

Crnogorska policija privela je 22 osobe zbog ometanja Parade ponosa, a tokom manifestacije lakše je povređeno više lica.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana