Optužnica protiv bivših članova Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore

GS
Optužnica protiv bivših članova Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore

PODGORICA- Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 12 osoba zbog sumnje da su, kao članovi Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, zloupotrijebili službeni položaj i oštetili državni budžet za 2,6 miliona evra.

Bivšim članovima ove komisije na teret se stavlja da su, suprotno odluci o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera i bez plana za rješavanje stambenih potreba i procjene stručne komisije Uprave, odobrili i dodijelili stambene kredite za poboljšanje uslova stanovanja za 119 javnih funkcionera i zaposlenih u državnim i organima državne uprave, u iznosima između 17,5 hiljada i 40 hiljada evra, te im tako pribavili korist, a budžetu Crne Gore nanijeli štetu, u ukupnom iznosu od 2.604.740 evra.

Odluka o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera propisivala je da se rješavanje stambenih potreba ostvaruje prema planu koji sadrži iznos sredstava za dodjelu kredita za poboljšanje uslova stanovanja. Odluka je propisivala da se kredit za tu namjenu može dodijeliti u iznosu do 15.000 evra, a da se njegova visina utvrđuje na osnovu obima radova koje procjenjuje stručna komisija tadašnje Uprave za imovinu.

U saopštenju, objavljenom na sajtu Specijalnog državnog tužilaštva, navodi se da se osnovano sumnja da su lica  P.B, B.Š, S.N, S.V, I.B, D.M, D.Š, D.S, O.N, S.P, J.R. i A.J. od 2016. do 2020. godine, kao članovi Komisije za stambena pitanja, u saizvršilaštvu učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, za koje je propisana kazna zatvora od dvije do 12 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana