Optužni prijedlog protiv načelnika Borova

Srna
Optužni prijedlog protiv načelnika Borova

VUKOVAR - Vukovarska policija saopštila je da je provela kriminalističko istraživanje nad četrdesettrogodišnjim muškarcem zbog sumnje da je na društvenim mrežama objavio "neprimjeren sadržaj povodom obilježavanja operacije žOluja" i da je protiv njega podnijela optužni prijedlog.

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta objavio je danas da je u pitanju načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović i da je hrvatski premijer naložio hrvatskoj policiji i tužilaštvu da počnu progon zato što je objavio istinu o zločinačkom karakteru akcije "Oluja".

Baćanović je 5. avgusta na dan kada Hrvatska slavi progon i stradanje srpskog naroda, na "Fejsbuku" objavio fotografiju kolone prognanih iz Krajine sa transparentom "Oluja - zločin koji još traje".

Iz policije su danas naveli da je objavom takvog sadržaja osumnjičeni prekršio dva zakona i da je zbog toga protiv njega podnijela optužni prijedlog.

O svemu utvrđenom, kako je istaknuto, vukovarska policijska uprava podnijeće poseban izvještaj nadležnom državnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana